Liefdesliedjes
25 september 2018 
in Muziek
3 min. leestijd

Liefdesliedjes

muziek trouwen, openingsdans, afsluitdans

Je gaat trouwen en je vraagt je af welke muziek je op deze bijzondere wil horen. Als allround bruiloft dj word je vaak gevraagd naar toepasselijke muziek voor de bruiloft. Wat is een leuke openingsdans? Ken je een toepasselijke quickstep? Waar zullen we mee afsluiten? Wat is toepasselijk voor de ceremonie? Eigenlijk geldt hier – zoals alles voor je trouwdag – welke muziek past bij jullie? Dat is het belangrijkste, maar ook het moeilijkst. Kijk gewoon eens bij je eigen CD collectie of blader eens door je iPod. Daar staan toch al je/jullie favorieten? Maar zo makkelijk maak ik me er niet vanaf. In deze blog, ga ik zoveel mogelijk toepasselijke titels oftewel liefdesliedjes proberen te noemen, die ik toepasselijk vind of aangereikt heb gekregen. Sommige liefdesliedjes zijn zelfs van m’n eigen bruiloft. Laten we beginnen met een rijtje toepasselijke liedjes.

Toepasselijk

Just the two of us – Bill Withers
I’m in love again – Maria Mena
Love you more – Raccoon
Make you feel my love – Adèle
Marry you – Bruno Mars
I’m yours – Jason Mraz
Nothing’s gonna stop us now – Starship
When you say nothing at all – Ronan Keating
White Wedding – Billy Idol

Een openingsdans vinden die ook nog toepasselijk is en waar je ook nog een Quickstep of Engelse Wals op kunt dansen is lastig te vinden, maar ik heb er een paar. Nog een extra tip! Oefen ook een keer met een vergelijkbare jurk. Vooral als je een hoepeljurk hebt, danst het heel anders dan dat je zonder hebt geoefend…. Ga je niet voor een stijldans opening? Dan zou je ook voor een Youtube opening (zoek op Youtube) kunnen gaan. Al is dat niet echt origineel meer. Wat ik ook een keer als opening heb gedaan is de Candlelight versie van ‘Heaven’ van onze eigen Do in te starten. Snel daarna kun je dan de versie van DJ Sammy in laten mixen. Gegarandeerd succes! Het bruidspaar waar ik dat voor heb gedaan, heb ik iets langer dan afgesproken laten dansen op de Candlelight versie 😉

Quickstep

Crazy Little Thing Called Love – Queen
The way to your heart – Soulsister
Nobody else – René Froger

Engelse Wals

Three times a lady – The Commodores
She – Elvis Costello
Dat komt door jou – Guus Meeuwis
Love me tender – Elvis

Ben jij of zijn jullie fan van het Nederlandse lied? Dan zou het natuurlijk leuk zijn als je hierin ook kunt slagen voor een openingsdans of voor een ander moment. In dit lijstje ook het nummer voor de dans van de bruid met haar vader. Tevens staan hierin ook twee suggesties aan te vragen door de bruidegom voor zijn kersverse bruid.

Nederlandstalig

Ik heb je lief – Paul de Leeuw
Blijf Bij Mij – Paul de Leeuw & Ruth Jacott
Dat komt door jou – Guus Meeuwis
Wees zuinig op m’n meissie – André Hazes
Alles is liefde – BlØf
Zij – Marco Borsato
Zij gelooft in mij – André Hazes

Een paar toepasselijk liedjes die ik zo snel kan bedenken uit de jaren 60.

60’s

Love me tender – Elvis
You are always on my mind – Willie Nelson

Dance Classics doen het altijd en overal goed, dus ook op bruiloften. Eigenlijk zijn alle liedjes van Barry White toepasselijk; alleen al vanwege zijn sexy stem. Verder vind ik het liedje van de Boys Town Gang een leuke van de bruid voor haar bruidegom. Hier kun je een leuke act of flashmob op doen.

Dance Classics

The first, my last, my everything – Barry White
Can’t take my eyes off you – Boys Town Gang

Voor het echte dansfeest zijn er uiteraard legio liefdesliedjes, maar dan met een stevige beat. ‘I gotta feeling’ schijnt de meest gedraaide/populaire plaat te zijn op bruiloften. Verder kun je je DJ nog vragen of hij het origineel van ‘The time of my life’ van Bill Medley & Jennifer Warnes kan instarten en snel of later in het liedje de versie van The Black Eyed Peas in wil mixen. Dat zou ook als openingsdans kunnen.

Feest

Believe – Cher
Now that we’ve found love – Heavy D & The Boys
I gotta feeling – Black Eyed Peas
Time of my life (Dirty Bit) – Black Eyed Peas
L’amour toujours – Gigi d’Agostino
In & out of love  – Armin van Buuren & Sharon

Een goede afsluiting is erg belangrijk. Liever te vroeg stoppen met de muziek dan te laat. Laat iedereen het maar jammer vinden dat het feest er al op zit. Beter dan een feest dat als een nachtkaarsje uitgaat. Twee keuzes: ga je er uit met een knal of met een romantische meezinger. Ook dit is erg persoonlijk. Wil je op het einde nog even in het middelpunt staan met daaromheen al je familie en vrienden? Dan ga je voor de romantische afsluiter. Eén van m’n favorieten is dan toch wel de song van INXS. Hou je van rock? Dan is deze afsluiter ook voor jou. Pas verder op met liedjes als ‘You never walk alone’. Weet je zeker dat er geen Ajax supporters zijn? ‘Glad you came’ & ‘Sweet dreams’ (de Ibiza remix???) zijn toepasselijk naar de gasten toe om ze te bedanken voor hun komst of ze alvast goede dromen voor later toe te wensen.

 Afsluiters

Angels – Robbie Williams
Never tear us Apart – INXS
Glad you came – The Wanted
Sweet dreams – Eurithmics
We go together – Grease
Na na hey hey kiss him goodbye – Hermes House Band
Houdoe & bedankt – Zware Jongens
De hoogste tijd – André Hazes

Uiteraard zijn er nog veel meer toepasselijk liefdesliedjes. Wellicht voor een volgende editie…

Over de schrijver
Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo'n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m'n volledige biografie en klik hieronder op website.
Reactie plaatsen