De juiste DJ voor je bruiloft
26 september 2018 
2 min. leestijd

De juiste DJ voor je bruiloft

Je bent op zoek naar een DJ, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen of hoe je moet bepalen welke DJ voor jullie de juiste is. Omdat het hier om je huwelijksfeest gaat, ga je uiteraard niet over één nacht ijs. Om je te helpen geef ik je uiteraard graag de volgende tips:

Niet de juiste DJ

Eerst een paar tips van DJ’s die niet automatisch de juiste DJ zijn. Je bent op zoek naar een professional die weet hoe hij een huwelijksfeest moet opbouwen. Vertrouw dus niet zomaar op een vriend(in) die DJ is, tenzij hij of zij echt thuis is in bruiloften en je hem of haar ook hebt zien/horen draaien. Sowieso zet je hierbij jullie goede relatie op het spel, want stel dat deze bevriende DJ het niet goed doet? Een andere veel gemaakte fout is dat bruidsparen een DJ boeken die ze kennen uit de locale kroeg of discotheek. Dit kan goed gaan, maar ik moet zeggen dat een top club of kroeg DJ niet automatisch een goede bruiloft DJ is. Het zijn twee totaal verschillende type feesten. Ga ook niet voor een DJ die de afspraken niet op papier kan bevestigen. Tenslotte adviseer ik ook niet voor de DJ te gaan die niet aantoonbaar een gelijkwaardige vervanger kan garanderen als hij of zij ziek is of om andere reden niet op kan komen treden.

De juiste DJ

De beste en makkelijkste manier om de juiste DJ te vinden is terug te gaan naar de bruiloften van familie of vrienden, waarvan je weet dat je die DJ goed vond draaien. Je hebt dan een goed beeld van een DJ die op een gelijksoortig evenement zich heeft bewezen. Uiteraard moet dit dan ook nog een betrouwbare DJ zijn. Hij moet ook nog beschikbaar zijn. Tevens kan het zijn dat je eigenlijk niet dezelfde DJ wil omdat min of meer dezelfde familie en vrienden worden uitgenodigd.

Als je geen DJ kent en dus echt op zoek moet naar een DJ dan ga je uiteraard zoeken op het internet. Je zult zien dat je dan heel veel prachtige websites tegenkomt met vele DJ’s die alles kunnen & garanderen. Zoals je – als het goed is – weet, is niet alles op internet ook de waarheid.  Voor het eerste contact is het prima, maar je zult een ontmoeting moeten organiseren. Dat betekent de DJ in actie gaan zien of een demo bezoeken. Je ontmoet ze trouwens ook op bruidsbeurzen.

Belangrijk is trouwens dat je op zoek bent naar een DJ, maar dat je uiteindelijk een drive-in show gaat boeken. Een DJ neemt namelijk geen eigen apparatuur mee, maar in de meeste gevallen is dat ook wat je nodig hebt. Een drive-in show is namelijk een DJ die z’n eigen apparatuur (DJ-meubel, lichtshow, geluidsset en evt. uitbreidingen) meeneemt.

Bezoek een demo

De wat grotere, professionele drive-in shows houden demo’s. Je maakt hier kennis met de mensen achter het bedrijf, de DJ’s en de mogelijkheden. Zorg er dan ook voor dat je zelf een goed beeld hebt van je eigen wensen. Ga je voor een stijldansfeest of een Ibiza White thema? Zoek je een entertainer of wil je juist dat de DJ niet teveel op de voorgrond treedt. En zo zijn er wellicht meer wensen/eisen die je hebt. Het is belangrijk dat je een partij kiest waar je een goed gevoel bij en vertrouwen in hebt. Je trouwt tenslotte maar één keer!

Over de schrijver
Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo'n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m'n volledige biografie en klik hieronder op website.
Reactie plaatsen