Drive-in shows: zoek de verschillen
26 september 2018 
2 min. leestijd

Drive-in shows: zoek de verschillen

Als bruidsparen op zoek gaan naar een DJ, boeken ze meestal een drive-in show. Een drive-in show is namelijk een DJ met DJ-meubel, lichtshow en geluidsset. Eventueel boek je meeropties zoals bijvoorbeeld schermen of een verlichte dansvloer.  Ik maak vaak mee dat bruidsparen vele wensen en eisen hebben als het gaat om de DJ, maar bruidsparen zijn veel minder kritisch als het gaat om de apparatuur. Net als bij de DJ zijn er grote – niet altijd zichtbare – verschillen.

DJ-meubels

De laatste jaren is de uitstraling van het DJ-meubel  of de DJ-booth belangrijker geworden.  Heeft de DJ een tafel van de locatie nodig om zijn dj-gear op te plaatsen? Neemt hij zelf een tafel mee en rokt hij deze netjes af met een zwart of wit doek? Neemt de DJ zijn eigen DJ-meubel mee of kun je bij hem kiezen tussen meerdere uitstralingen en mogelijkheden? Zelf vind ik het niet mooi als je tegen apparatuur, kisten & kabels aankijkt. Veel DJ’s zorgen wel voor een voorkant (frontje), maar daar zie je via de zijkanten nog apparatuur, kisten en kabels. De mooiste DJ-meubels zijn ook aan de zijkanten mooi afgewerkt. Hot zijn op dit moment de witte DJ-meubels & LED DJ-meubels. Tip: vraag ook naar de ruimte die het DJ-meubel (incl. DJ) in beslag neemt.

Lichtshows

Ook als het gaat om lichtshows zijn er grote verschillen. Vraag jezelf allereerst af hoe belangrijk je de lichtshow vindt. Vind je het belangrijk dat het een mooie uitstraling geeft aan de drive-in show (het plaatje voor de foto?) of vind je het belangrijk dat de lichtshow de dansvloer in vuur en vlam zet? In het laatste geval is het  bijvoorbeeld belangrijk dat de lampen of lichteffecten boven de gasten en de DJ uitkomen. Vraag ook aan de DJ of de lichtzuilen alleen bij het DJ-meubel staan of dat ze ook in de zaal verdeeld kunnen worden. Dat laatste geeft een mooier effect. Zijn lichtshows geprogrammeerd en maken ze onderscheid in inloopmuziek en dansmuziek of reageren ze op geluid? Dat laatste is meestal geen succes… Onderschat ook de rook- of nevelmachine niet als het gaat om de beleving van de lichtshow. Tenslotte: vraag naar een podium en frontlicht als je een DJ hebt die jamt met muzikanten zoals bijvoorbeeld een saxofonist.

Er zijn grote kwaliteitsverschillen als het gaat om de geluidsset. Vooralsnog vragen alleen de geluidfreaks ernaar, maar over het algemeen vinden bruidsparen het blijkbaar niet belangrijk hoe een geluidsset klinkt. Zoals cateraars hoofdpijn kunnen krijgen van een slechte wijn (koppijnwijn) zo krijgen wij dat van goedkope speakers. Natuurlijk hoor je het verschil pas als je verschillende geluidssets naast elkaar zet, maar bewust of onbewust heeft het invloed op je feest. Als gasten vinden dat de muziek te hard staat, bedoelen ze vaak onbewust dat de speakers slecht klinken. Te veel hoge tonen, te veel bassen of gewoon geen goede verhouding zal niet je feest bederven, maar kan wel irritatie veroorzaken. Aan de andere kant is het genieten als een drive-in show kwalitatief goede speakers meebrengt.

Ook als het gaat om meeropties adviseer ik om deze op kwaliteit en flexibiliteit te vergelijken.  Probeer tevens een indruk te krijgen van de staat van de apparatuur en of het goed wordt onderhouden. Je ziet het gelijk als apparaten regelmatig schoon worden gemaakt en bij worden gelakt. Belangrijke details die het verschil kunnen maken op jullie feestavond. Veel plezier!

Over de schrijver
Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo'n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m'n volledige biografie en klik hieronder op website.
filmi full izle
Door

filmi full izle

op 16 Jan 2021

Just beneath, are a lot of completely not associated websites to ours, nevertheless, they may be surely worth going over. Rebekah Cory Annabal

Reactie plaatsen